tisdag 16 oktober 2012

I nättidningen Communicate Community

Projektstart för dansföreställning sommaren 2012


Hässleholm. Trots åska, hagel och ett frenetiskt spöregn träffades ensemblen i Klinten-Kultur, 5 hästar och deras ägare, två Parelli-instruktörer och den konstnärliga ledaren Ulrika Mickels Nord vid Biblioteksruinen på Hovdala för att påbörja projektet som till sist ska resultera i en dansföreställning sommaren 2013.
Klinten-Kultur är en ensemble bestående av ungdomar med en diagnos inom autism-spektrat och Parelli är en Natural Horsemanship-rörelse som skapades av amerikanen Pat Parelli under 80-talet. Natural Horsemanship handlar om att arbeta på ett mer naturligt sätt med hästar och Pat Parelli utvecklade sitt program med detta i åtanke.

De två Parelli-instruktörernas roll i dansföreställningen är att hjälpa och träna ungdomarna i hästhantering – som kommer att vara en stor del av föreställningen. Det är Klinten-Kultur i samarbete med The Equus Projects, en dansgrupp som arbetar med häst från New York, som tillsammans ska göra föreställningen vid Biblioteksruinen på Hovdala. Nästa steg i projektet kommer att äga rum tidigt i november, då en koreograf från The Equus Projects kommer och håller dansworkshop för alla inblandade.

Ulrika Mickels Nord är dramapedagog på Norrängsskolan i Hässleholm och Parelli-entusiast som i många år arbetat med drama och funktionshindrade ungdomar på ett eller annat sätt. Nu följer hon drömmen och väljer att tillsammans med alla deltagare sätta upp en dansföreställning med både hästar och funktionshindrade ungdomar. Premiären är satt att vara den 27 juli 2013. Foto: Kajsa Lindqvist

Ulrika Mickels Nord, konstnärlig ledare

Samling i regnet

Agne Ask och hästen Cosmo

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar